Principalele beneficii pentru sanatate ale cicoarei

-- 90 -->

Principalele beneficii pentru sanatate ale cicoarei

 Ajuta la pierderea in greutate.

Alimentele cu inulina au adesea un continut mai scazut de calorii si grasimi decat alimentele comparabile fara inulina.

Astfel, oamenii pot sa-si manance preparatele culinare preferate, in timp ce scad aportul total de calorii, pierzand astfel in greutate.

In plus, consumul de cicoare contribuie la scaderea nivelului de grelina, un hormon ce stimuleaza senzatia de foame.

Imbunatateste sanatatea digestiva.

Inulina din radacina de cicoare poate creste continutul de fibre adaugate din alimentatie si poate ajuta la promovarea digestiei sanatoase. Studiile au asociat inulina din cicoare cu frecventa crescuta a scaunului la persoanele care se confrunta cu constipatie.

Radacina de cicoare are, de asemenea, calitati prebiotice, ceea ce inseamna ca hraneste bacteriile bune din intestin.

Ajuta la prevenirea si gestionarea diabetului.

In cadrul unui studiu realizat in 2015 s-au testat efectele extractului de radacina de cicoare asupra glicemiei si metabolismului grasimilor. Autorii studiului au concluzionat ca, desi cicoarea nu a avut niciun efect asupra metabolismului grasimilor, ar putea intarzia sau preveni debutul precoce al diabetului.

Totodata, in cadrul unui studiu realizat in 2016, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cicoarea poate oferi beneficii persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. De exemplu, se pare ca imbunatateste stabilitatea nivelurilor de glucoza si calciu, reduce tensiunea arteriala si ajuta la functionarea sanatoasa a ficatului. Subiectii acestui studiu au fost toti de sex feminin, asadar sunt necesare mai multe cercetari pentru a afla daca ofera aceleasi efecte pentru barbati.

Vezi si: 10 principii de baza despre regimul alimentar sanatos

Principalele beneficii pentru sanatate ale cicoarei

Inhiba cresterea celulelor canceroase.

Unele studii sugereaza ca exista legaturi intre radacina de cicoare si inhibarea diferitelor tipuri de cancer.

Mai exact, s-a constatat ca cicoarea ajuta la uciderea celulelor canceroase de san. Un alt studiu a asociat inulina cu prevenirea cancerului de colon.

Imbunatateste sanatatea creierului.

Radacina de cicoare contine, de asemenea, mangan si vitamina B6, ambii nutrienti jucand un rol esential in sanatatea creierului. Iar sanatatea creierului devine si mai importanta odata cu inaintarea in varsta, deoarece persoanelor varstnice le poate fi mai greu sa se concentreze sau sa-si aminteasca anumite informatii.

sursa: http://www.obio.ro