Locuri de vizitat în Sibiu (partea 5)

-- 90 -->

Locuri de vizitat în Sibiu (partea 5)

Parcul Sub Arini – unul dintre cele mai vechi parcuri din România

În Parcul Sub Arini vei găsi peste 65 de specii vegetale, multe dintre ele specii exotice, dar și multe specii de păsări sedentare ori migratoare.

Poartă denumirea de Parcul Sub Arini pentru că te vei bucura să vezi aici mulți arini, castani, tei, dar și specii din America de Nord, molid înțepător, nuc, arțar, ienupăr etc.

Un obiectiv turistic care te îndeamnă la relaxare și odihnă.

Muzeul Locomotivelor cu Abur – locomotive care au circulat pe căile ferate din România

Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Sibiu este înființat din anul 1994 și cuprinde peste 40 de locomotive cu aburi care au circulat pe căile ferate din România cu mai bine de 100 de ani în urmă.

Muzeul este un obiectiv turistic des vizitat de pasionații în domeniu, deoarece aici cunosc istoria locomotivelor și află cele mai impresionante povești ale acestora.

Vezi și: Locuri de vizitat în Sibiu (partea 4)


Locuri de vizitat în Sibiu (partea 5)

Turnul Dulgherilor – Monument Istoric din Sibiu

Turnul Dulgherilor este unul dintre cele mai vechi obiective turistice ale orașului Sibiu, construit în secolul al XIV-lea.

Face parte din cea de-a treia centură de fortificații a orașului. În anul 2004, Turnul Dulgherilor a fost inclus și el pe Lista Monumentelor Istorice din Sibiu.

Acestea sunt cele mai importante obiective turistice pe care trebuie să le vezi dacă ajungi în Sibiu. Bineînțeles că nu uităm nici de preparatele tradiționale și băuturile făcute de localnici, adevărate delicatese pe care trebuie să le încerci.

Sursa: http://www.libertatea.ro