Descoperă Olanda(partea 4)

-- 90 -->

Descoperă Olanda(partea 4)

Orașele Ijsselmeer (Zuiderzee)

Printre cele mai frumoase sate din Olanda se numără cătunele mici de-a lungul Ijsselmeerului, lac de apă dulce care a rezultat din închiderea intrării la mare a Zuider Zee.

Aceste orașe au înflorit în epoca de aur a Amsterdamului, când au avut acces la Atlantic și au prosperat ca centre de pescuit și comerț, dar și-au pierdut importanța pe măsură ce porturile se înălțau.

Timpul pare să fi rămas în continuare pentru satul de pescuit Marken și porturile maritime Volendam și Enkhuizen, unde multe dintre casele colorate au devenit muzee și magazine.

Enkhuizen și-a păstrat numeroase clădiri și industrii maritime în Muzeul Zuiderzee în aer liber, unde se păstrează moștenirea culturală și istoria maritimă a vechii regiuni Zuiderzee.

Aici, puteți vedea meșteșugari la locul de muncă învățând vechi competențe maritime. În portul din Volendam puteți vedea o colecție de bărci vechi din lemn colorate.

Vezi si: Descoperă Olanda (partea 3)

Descoperă Olanda(partea 4)

Parcul Național Hoge Veluwe

S-ar putea să fiți surprins să aflați că Olanda, o țară relativ mică, se mândrește cu unul dintre cele mai diverse programe de parc național din lume.

Cel mai mare este Parcul Național Hoge Veluwe, între Arnhem și Apeldoorn. Acoperind aproape 13.800 de acri, acest parc national este cea mai mare rezervatie naturala continua din tara, fiind una dintre cele mai populare destinatii pentru excursii de o zi pentru localnici si vizitatori.

Datorită pădurilor dense din nord, precum și un parc de sculptură fascinant, zona a fost o dată o proprietate de țară și o rezervă de vânătoare, și până în prezent este locuința multor căpriori roșii și de căprioare.

Cea mai bine conservată parte a parcului cuprinde o zonă de dune dramatice intercalate cu terenuri și păduri și întrerupte în sud și est de morene de până la 100 de metri înălțime.

Este, de asemenea, o zonă populară pentru observarea păsărilor, precum și drumeții și ciclism (utilizarea bicicletelor este gratuită pentru vizitatori).

Punctul culminant al acestui frumos parc pentru mulți – și motivul pentru care mulți oameni aleg să vină aici – este remarcabil Muzeul Kröller-Müller (Rijksmuseum Kröller-Müller), care găzduiește a doua cea mai mare colecție de lucrări de la Van Gogh.

În plus, colecțiile includ picturi impresioniste și expresioniste ale lui Cézanne, Manet, Monet și Renoir.

În aer liber, una dintre cele mai mari grădini de sculptură din Europa, prezintă lucrări ale lui Rodin, Hepworth, Dubuffet și alții

sursa: https://ro.theplanetsworld.com