Cele mai bune cărți de aventura (partea 4)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de aventura (partea 4)

CĂZÂND ÎN GOL DE JOE SIMPSON

Povestea adevărată a unei experiențe terifiante, Căzând în gol este cartea de aventuri pe care o citești cu sufletul la gură, chiar dacă știi de la bun început finalul. 

Doi prieteni alpiniști, Joe Simpson și Simon Yates, își propun să escaladeze pentru prima dată masivul Siula Grande din Anzii Peruvieni.

În timp ce urcarea se desfășoară fără peripeții, la coborâre Joe cade și își rupe piciorul. Simon încearcă fără succes să-l coboare, însă pentru a nu-și pierde amândoi viața, decide să taie coarda.

Autorul surprinde clipele de coșmar prin care trece în lupta pentru supraviețuire, dar și momentele pline de remușcări ale lui Simon din următoarele trei zile. 

Scriitura sinceră, povestea incredibilă de supraviețuire, lupta protagoniștilor cu fricile lor cele mai ascunse, cu natura ostilă – toate acestea fac din această biografie o lectură specială, care te face să apreciezi și mai mult viața. 

Vezi si: Cele mai bune cărți de aventura(partea 3)

Cele mai bune cărți de aventura (partea 4)

ÎNTRE PĂDURI ȘI APE DE PATRICK LEIGH FERMOR

ce cărți să mai citim?

Între păduri și ape spune povestea autobiografică a lui Patrick (Paddy) Leigh Fermor care își amintește de aventura tinereții sale.

La mijlocul anilor ‘30, el a hotărât să renunțe pentru o vreme la studii și să pornească la pas de la Dunărea de Mijloc la Porțile de Fier – o călătorie în care autorul explorează minunățiile adunate pe traseul din Olanda la Constantinopol, face cunoștință cu oameni deosebiți și ajunge să se cunoască mai bine pe sine. 

Felul în care autorul surprinde, prin altele, Transilvania interbelică, pare să ne situeze țara la granița între legendă și fantastic – un tărâm pe care îl vedem cu nostalgie prin ochii drumețului străin. 

Între păduri și ape este genul de carte de aventuri și călătorie pe care ești tentat să o citești cu o hartă alături, trasându-ți itinerarul pentru o nouă escapadă. Este un roman autobiografic care, cu siguranță, va stârni dorul de ducă al călătorului din tine. 

Sursa: http://www.carturesti.ro