Turda în Oglindă: o nouă vitrină dedicată unei sportive de performanță

-- 90 -->

Turda în Oglindă: o nouă vitrină dedicată unei sportive de performanță

Suntem în luna ianuarie și #TurdaInOglindă, la inițiativa domnului Primar Cristian Matei, continuă să promoveze valori turdene cu o nouă vitrină dedicată de acestă dată performanței și unei sportive de performanță, care practică arte marțiale, shotokan, de la o vârstă fragedă.


Maria Simina Morar este multiplă campioană mondială, europeană, națională și balcanică atât la probele individuale de kata și kumite, cât și la echipe, reprezentând România și clubul C.S. Politehnica Cluj și nu în ultimul rând orașul natal cu cinste în concursurile la care a care a participat.

Nu de puține ori, prin medaliile câștigate, a reușit să-și aducă o minimă contribuție la clasamentul final, cel pe națiuni, unde România a ocupat de foarte multe ori locul I.

Vezi si: Turda in oglindă. O vitrină plina de culoare in centrul Turzii

Turda în Oglindă: o nouă vitrină dedicată unei sportive de performanță


Nivelul de performanță îl atinge prin antrenamentele efectuate la Cluj, la C.S.Politehnica, din 2016 până în prezent, unde sub îndrumarea lui sensei Eva-Eniko Kerekes devine pe rând multiplă campioană națională, balcanică, europeană, mondială, apărându-și mereu titlurile obținute cu multă muncă și mult sacrificiu.

În spatele acestor rezultate stau ore de antrenamente, renunțări, deplasări și școală, acolo unde a dat întotdeauna măsura seriozității, reușind să dovedească că sportul și școala pot fi o combinație de succes, că nu se exclud una pe cealaltă, ci dimpotrivă sunt un tot unitar.

A învățat de la sensei Eva-Eniko Kerekes că mereu e loc de mai bine, că perseverența e cheia succesului, că trebuie să fii serios și echilibrat, că uneori cazi, dar e important cum te ridici.

De asemenea, a învățat că modelul oferit de antrenoarea sa, trebuie urmat și perpetuat, deoarece karate-ul este un mod de viață.

Citeste si: Matei Cristian este alături de cetățeni!


Practicarea acestui sport a învățat-o pe Maria să, își însușească niște abilități necesare în viața de zi cu zi. A învățat să fie competitivă, dar în același timp corectă și demnă, a învățat să îmbine concurența cu integritatea și să relaționeze armonios cu cei din jurul său.

Temperamentul este înnăscut, însă caracterul suferă șlefuiri pe întreaga perioada a vieții. Responsabilitatea asumată, angajarea în obiective comune, pe termen lung, suportarea unor sacrificii, dezvolta adevărata tăria de caracter.


Vorbind despre eleva sa sensei Eva afirmă:

”Emoții, bucurie, dăruire și succes…asta am văzut în ochii tăi! Îți doresc să continui pe acest drum frumos, dar greu în același timp, astfel încât să ajungi să te bucuri în continuare de reușitele tale în competiții, dar și în dezvoltarea ta personală. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la reușitele tale, federației, clubului, antrenorilor și nu în ultimul rând părinților tăi care te-au sprijinit și încurajat întotdeauna”


În ultimii ani, Maria Simina Morar, elevă a Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda și-a trecut în palmaresul sportiv titluri, medalii și cupe cât pentru o carieră întreagă.
”Adevăratul curaj este să faci ceea ce este drept”.

TurdainOglinda #PrimariaTurda #MariaSiminaMorar

karatewukf #federatiaromanakaratewukf #EvaEnikoKerekes #CSPolitehnicaCluj