Descoperă Olanda (partea 3)

-- 90 -->

Descoperă Olanda (partea 3)

Muzeul Van Gogh, Amsterdam

După cum se cuvine celui mai mare artist din lume, spectaculosul muzeu Van Gogh din Amsterdam este clasat pe locul 35 în topul muzeelor ​​de artă din lume, atrăgând aproape 1,5 milioane de vizitatori în fiecare an.

Acasă la cea mai mare colecție din lume de picturi Van Gogh – multe donate de familia artistului – această galerie și muzeu impresionantă a fost construită special pentru a prezenta peste 200 de picturi, 500 de desene și 700 de scrisori în vasta sa colecție.Lucrările contemporanilor săi sunt de asemenea afișate.

Vezi si: Descoperă Olanda (partea 2)

Descoperă Olanda (partea 3)

Mori de vânt din Kinderdijk

Pe râul Noord între Rotterdam și Dordrecht se află faimosul sat Kinderdijk („Dike pentru copii”), care își ia numele dintr-un incident în timpul inundației de la Sf. Elizabeth din 1421, după ce un leagăn de copil a fost blocat pe dig.

Dragul mare în zilele noastre sunt moara de vânt din secolul al XVIII-lea, păstrate fantastic. Acum, siturile patrimoniului mondial UNESCO, cele 19 mori de vânt Kinderdijk, construite între 1722 și 1761, reprezintă cea mai mare concentrație de moratori de vânt din Olanda.

Inițial folosite pentru a scurge fânețele, aceste clădiri maiestuoase cu fluturașele impresionante de 92 de picioare sunt deschise publicului din aprilie până în octombrie, inclusiv zilele speciale ale Mill atunci când pânzele sunt puse în mișcare.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com