Cele mai bune cărți de aventura(partea 3)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți de aventura(partea 3)

ÎN INIMA MĂRII DE NATHANIEL PHILBRICK

Tragică, plină de aventuri, acțiune și mister, În inima mării spune povestea reală care stă la baza celebrului roman, Moby Dick.

Este, totodată, și o incursiune captivantă în viața și tradițiile vânătorilor de balene din Nantucket. 

În 1820, nava Essex este atacată și scufundată de un cașalot înfuriat, iar echipajul își începe lupta pentru supraviețuire în apele tulburi ale mării.

Cartea îi surprinde pe temerarii vânători de balene pe toată durata tragediei, trecând printr-un larg spectru de emoții, de la curaj la frică, de la deznădejde la acceptarea sorții. 

În inima mării este o carte care merită citită fără a mai sta pe gânduri, pentru că îți arată partea întunecată a aventurilor pe mare. 

Vezi si: Cele mai bune cărți de aventura (partea 2)

Cele mai bune cărți de aventura(partea 3)

LATITUDINE ZERO. 40000 DE KILOMETRI PENTRU A DESCOPERI LUMEA DE MIKE HORN

Pentru orice aventurier, oricât de experimentat, una dintre cele mai riscante provocări este să facă singur înconjurul lumii pe linia Ecuatorului.

Este o călătorie incredibilă, de aproximativ 40000 de kilometri, pe care exploratorul Mike Horn a făcut-o într-un an și jumătate exact la granița dintre secole. 

Latitudine zero. 40000 de kilometri pentru a descoperi lumea este genul de carte de aventură care e atât de interesantă, încât o citești acasă, în parc, în tren, în drum spre mare sau când vii acasă după o zi lungă la birou.

Nu poți s-o lași din mână până nu afli fiecare dintre întâmplările celor 17 luni de călătorie.

Dacă vrei să vezi lumea cum nu ai mai vazut-o, să traversezi oceane, să escaladezi munți, să străbați jungle – și toate fără a te da jos de pe canapea – e lectura perfectă.

sursa: http://www.carturesti.ro