Locuri de vizitat în Sibiu (partea 3)

-- 90 -->

Locuri de vizitat în Sibiu (partea 3)

Muzeul Brukenthal – cel mai vechi muzeu din România

Sunt mai bine de 200 de ani de când Muzeul Național Brukenthal din Sibiu a fost deschis. Este cel mai vechi muzeu din țară, dar și cel mai mare din sud-estul Europei.

Puțini știu că în anul 1968 Muzeul Brukenthal a fost spart, iar din interior au fost furate opt tablouri care, la acel moment, valorau suma de 25 de milioane de dolari.

Este primul muzeu din România care a primit Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural Europa Nostra în 2010, dar și primul muzeu din România care a fost admis în Clubul de Excelență The Best in Heriage.

Datorită tuturor acestor povești și nu numai, muzeul este acum unul dintre cele mai frumoase și vizitate obiective turistice din Sibiu.

Vezi si::Locuri de vizitat in Sibiu. (Partea 2)

Locuri de vizitat în Sibiu (partea 3)

Piața Mare – Piața Centrală din Sibiu

Piața există din anul 1366 și a devenit centrul vechii cetăți. În perioada comunistă piața a purtat denumirea de Piața Regele Ferdinand, comuniștii au ales denumirea de Piața Republicii.

Din anul 1990 poartă denumirea de Piața Mare. Este zona pietonală devenită și obiectiv turistic reprezentativ al orașului

În Piața Mare se desfășoară, în fiecare an, și Târgul de Crăciun din Sibiu.

Piața Mică – zona cu clădiri înalte denumite și „Ochii Sibiului”

Clădirile recunoscute deja din Piața Mică datează din secolul XIV – XVI, iar caracteristica acestora este logia de la parter, semideschisă spre piață, cu arcade semicirculare.

Clădirile sunt înalte și sunt considerate obiective turistice ale orașului ce mai poartă denumirea și de „Ochii Sibiului”.

sursa: http://www.libertatea.ro