Locuri de vizitat în Sibiu(partea 1)

-- 90 -->

Locuri de vizitat în Sibiu(partea 1)

Podul Minciunilor – simbolul orașului Sibiu

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu, Podul Minciunilor este pasarela pietonală din centrul istoric al orașului. 

Despre Podul Minciunilor s-au spus o mulțime de legende, dar cea mai cunoscută este aceea conform căreia podul „ar avea urechi” dar și „puteri inexplicabile”, iar orice minciună spusă aici se va afla. Podul Minciunilor din Sibiu a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului.

Turnul Sfatului – simbolul caracteristic al orașului Sibiu

În Sibiu, Turnul Sfatului este situat între cele două piețe importante ale orașului și a fost din totdeauna considerat un simbol reprezentativ al orașului.

Este un obiectiv turistic pe care vizitatorii orașului nu îl ratează deoarece la ultimul etaj al turnului este un punct de observație asupra întregului oraș Sibiu.

Citește și: Locuri de vizitat în Alba Iulia (partea 2)

Locuri de vizitat în Sibiu(partea 1)

Grădina Zoologică Sibiu – cea mai veche grădină zoologică din România

În Pădurea Dumbrava Sibiului vei găsi cea mai mare grădină zoologică din România, locul unde încă există lupi iberici aduși de la Zoo Veszprem, Ungaria. 

De asemenea, grădina Zoo din Sibiu este prima grădină din întreaga țară care a cumpărat o pereche de zebre.

Este un important obiectiv turistic deoarece aici se găsesc peste 200 de exemplare din 53 de specii printre care: cămile, lei, tigrii, lupi albi etc.

sursa: http://www.libertatea.ro