Descoperă Belgia(partea 6)

-- 90 -->

Descoperă Belgia(partea 6)

Biserica Sf. Petru și Primăria

Biserica Sf. Petru se află în centrul orașului Leuven pe piața principală a orașului Grote Markt.

Pentru fanii arhitecturii și istoriei, acesta este unul dintre cele mai bine conservate exemple din Belgia, stilul gotic al Brabantului, cu ferestrele arcuite și stâlpii de rame.

În interior, iubitorii de artă vor găsi un tratament suplimentar. Corul și ambulatorul au la dispoziție un muzeu dedicat artei religioase, unde sunt prezentate unele dintre cele mai frumoase picturi flamande care ilustrează scene biblice.

În special, amvonul sculptat în stil baroc și pictura lui Dirk Bouts despre Cina cea de Taină merită o vizită.

Descoperă Belgia(partea 6)

Vezi si: Descoperă Belgia ( partea 5)

Mechelen Old Town

Monumentele sale nu pot fi la fel de celebre ca cele din Bruges, dar zona veche a orașului Mechelen este un loc minunat pentru a surprinde un sentiment de Belgia medievală, cu o multitudine de arhitecturi și clădiri vechi vechi încă in situ.

Grote Markt central este mărginită de unele clădiri excepțional de frumoase, inclusiv Primarie și Lakenhall, în timp ce impresionant Catedrala Sint-Rombouts cu turnul său de ceas înalt se ridică chiar în spate.

Departe de piața principală, o plimbare prin centru va dezvălui, de asemenea, o mulțime de arhitectură tipic arhitectură de case pe care fanii istoriei vor dori să le vadă.

Sursa: https://ro.theplanetsworld.com