Descoperă Belgia (partea 4)

-- 90 -->

Descoperă Belgia (partea 4)

Bazilica Sfântului Sânge, Bruges

Dacă veți vizita doar o biserică din Bruges, faceți asta. Bazilica Sfântului Sânge nu este doar impresionantă pentru amestecul de arhitectură gotică și romană, dar și pentru relicva sacră ținută în interior.

Capela superioară găzduiește faimosul flacon pentru care biserica ia numele; a spus că conține o picătură de sânge a lui Isus Hristos care a fost adusă înapoi în Belgia după a doua cruciadă.

Interiorul bisericii este o răsplată uluitoare a lucrărilor de biserică care a fost finalizată în secolul al XVI-lea și oferă un motiv amănunțit pentru o vizită, chiar dacă nu sunteți interesat de relicve sfinte.

Citeste și: Descoperă Belgia (partea 3)

Descoperă Belgia (partea 4)

Grand Place (Grote Markt), Anvers

Chiar în centrul orașului Antwerp, se află minunatul Grand Place al orașului (cunoscut și sub numele de Grote Markt), care conține unele dintre cele mai frumoase exemple din Belgia de arhitectură a casei de bresle, cu forma tipică de acoperiș în formă de cuib. 

Primarie aici este un exemplu bine conservat de construcție din secolul al XVI-lea, iar interiorul merită vizionat pentru colecția sa de picturi care arată istoria Anversului. 

Case de bresle care marginesc plaza, sunt principalul motiv pentru a vizita Grote Markt. Printre cele mai bune fațade se numără Casa cooperativelor și Casa de Magazine, dar toate sunt exemple bine conservate ale acestui stil belgian de arhitectură..

sursa: https://ro.theplanetsworld.com