Descoperă Belgia (partea 3)

-- 90 -->

Descoperă Belgia (partea 3)

Muzeul și casele orașului Horta

Victor Horta a fost cel mai influent arhitect și designer al stilului secolului al XX-lea, cunoscut sub numele de Art Nouveau.

Câteva dintre clădirile sale uimitoare supraviețuiesc la Bruxelles și constituie acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Începeți la Muzeul Horta, situat în fosta casă și studio, care au fost conservate pe măsură ce le-a proiectat, cu vitralii originale, mozaicuri, lucrări din lemn și decorațiuni.

Horta a fost un pionier în această revoluție artistică care a amplificat și difuzat lumina naturală și a încorporat teme din natură în curbele sale sinuoase.

Estetica lui Horta a inclus atenția asupra fiecărui detaliu al construcției și decorării, de la designul casei până la mobilier și chiar în decorarea balamalelor și ușilor.

Cele două clădiri învecinate ale casei sale și studioului prezintă art nouveau la înălțimea sa, iar cele patru case centrale majore – Hôtel Tassel, Hôtel Solvay, Hôtel van Eetvelde și Maison & Atelier Horta – sunt, de asemenea, incluse pe site-ul UNESCO.

Adresa: 23-25 ​​rue Américaine, Saint-Gilles, Bruxelles

Site-ul oficial: www.hortamuseum.be/en

Vezi și: Descoperă Belgia (partea 2)

Descoperă Belgia (partea 3)

Catedrala Saint Bavo, Ghent

Catedrala Saint Bavo, Ghent

Această catedrală maiestuoasă, cu corul său gotic înalt și cripta romanică, prezintă cele mai bune arhitecturi religioase din Belgia și este cea mai atractivă atracție turistică din Ghent.

Deși clădirea în creștere, cu ferestrele vitralii armonioase, este un punct culminant în sine, majoritatea oamenilor vin aici pentru a vedea faimoasa opere de artă care dau harului interiorului; în special capodopera flamandă cunoscută sub numele de Altarul din Ghent.

După ce ați văzut pictura, nu ratați mamutul criptă sub catedrala, care conține morminte importante și niște picturi murale frumoase.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com