Descoperă Belgia (partea 2)

-- 90 -->

Descoperă Belgia (partea 2)

Campurile de luptă din Flandra

Pentru mulți vizitatori, rolul Belgiei pe frontul primului război mondial, în special câmpurile de luptă din Flandra din jurul Ypres, este principalul motiv pentru o călătorie aici.

Nu numai istoric important, câmpurile de luptă sunt un sit de pelerinaj major. Șanțurile conservate rulează kilometri în jurul orașului Ypres, în timp ce această zonă este împrăștiată și cu cimitire vaste pentru mii de soldați care au murit aici. 

Tyne Cot Cemetery (Britanic) și Langemark’s Cimitirul de război german sunt ambele amintiri solemne ale luptelor brutale care au avut loc aici în timpul Marelui Război.

Vezi și: Descoperă Belgia (partea 1)

Descoperă Belgia (partea 2)

Gravensteen din Ghent și Orașul Vechi

Acest fort extrem de impresionant a fost cândva casa mare a numeroșilor din Flandra, care și-au inspirat clădirea castelului din castelele voluminoase ale cruciaților construiți în Siria.

Astăzi, Gravensteen este unul dintre exemplele cele mai bune ale Europei care au supraviețuit unei cetăți moaie și a fost incredibil de bine conservată.

Pereții ei puternici și impresionant de groși și înalți se înalță din apele râului Lieve chiar în mijlocul orașului vechi din Gent, ridicându-se deasupra acoperișurilor străzilor din jur.

În interior, sălile și camerele arcuite înconjurătoare conțin exponate de viață medievală, însă este chiar arhitectura castelului, care este adevărata stea a spectacolului.

Urcați scara până la acoperiș pentru a vedea panorame din oraș, înainte de a vă plimba pe străzile fermecătoare ale pietrei Ghent.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com