Cele mai bune cărți fantasy (partea 9)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți fantasy (partea 9)

INSTITUTUL DE STEPHEN KING

Luke este diferit – mintea sa este capabilă să absoarbă informații într-un ritm mult mai rapid decât a unui om obișnuit și are capacități telekinetice.

Viața i se schimbă dramatic când este răpit și adus la Institut – un loc în care sunt închiși și exploatați copii cu abilități speciale și de unde nimeni nu a reușit să scape.

Dar, niciun alt copil până atunci nu s-a dovedit a fi la fel de inteligent și puternic precum Luke.

Institutul îmbină supranaturalul cu proiecte guvernamentale secrete și teorii ale conspirației într-un thriller fantasy care te ține cu sufletul la gură.

Cartea descrie o lume înspăimântătoare privită prin ochii inocenți ai copiilor și este scrisă în stilul intens și dramatic caracteristic lui Stephen King.

Vezi si: Cele mai bune cărți fantasy (partea 8)

Cele mai bune cărți fantasy (partea 9)

UN VRĂJITOR DIN PĂMÂNTȘIMARE DE URSULA K. LE GUIN

Pe măsură ce Ged își dezvoltă abilitățile magice, devine din ce în ce mai arogant.

Dar setea de  putere și cunoaștere îl împing să facă o greșeală dezastruoasă: eliberează un spirit malefic care vrea să distrugă atât esența lui Ged, cât și întreaga lume.

Spre deosebire de alte povești cu tineri magicieni, Un vrăjitor din Pământșimare  prezintă o latură mult mai umană a lui Ged, cea în care este supus erorilor.

Plină de pilde, cartea este o lecție despre maturizare, autocunoaștere și acceptarea părților mai puțin bune care se ascund în fiecare dintre noi.

sursa: http://www.carturesti.ro