Locuri de vizitat in Alba Iulia(partea 1)

-- 90 -->

Locuri de vizitat in Alba Iulia(partea 1)

TRASEUL CELOR TREI FORTIFICAȚII

Vizitatorii care ajung pe „Traseul celor trei fortificații” au ocazia să se întoarcă în timp, să călătorească de–a lungul a două milenii printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Traseul este amenajat în zona sudică și sud-estică a Cetății bastionare Alba Carolina, având conformația unui muzeu în aer liber.

De pe drumul fortificațiilor se poate ajunge la Poarta a III-a a Cetății, mai exact la ceea ce este considerat în mod tradițional „Celula lui Horea”, deși sursele istorice arată că liderul Răscoalei din 1784 a fost întemnițat în Poarta a IV-a.

Vezi si: Locuri de vizitat in apropierea orașului Cluj-Napoca (partea 2)

Locuri de vizitat in Alba Iulia(partea 1)

Santurile Cetatii

Printre cele mai importante locuri de vizitat în Alba Iulia se numără cu siguranță și Șanțurile Cetății. De Traseele șanțurilor Cetății puteți profita plimbându-vă pur și simpli. Un tur al șanțurilor înseamnă 2,7 kilometri. Veți observa că cele patru laturi, de est, nord, vest și sud sunt aproape egale între ele ca lungime și că oferă neașteptate surprize pe întreg parcursul.

Program Şanţurile Cetăţii: zilnic, 09.00-22.00

Accesul este liber.

OBELISCUL HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN

Monumentul este amplasat în fata Porții a III-a a Cetății, pe un deal artificial de pământ ce, în trecut, avea rolul de a proteja poarta principală a fortificației de tirul direct al artileriei în caz de asediu.

Obeliscul a fost ridicat pentru marcarea a 150 de ani de la execuția lui Horea și Cloșca, conducătorii Răscoalei de la 1784. Prin dimensiuni și calitățile sale artistice, monumentul trebuia să fie la înălțimea evenimentului comemorat.

sursa: http://www.libertatea.ro