Descoperă Belgia (partea 1)

-- 90 -->

Descoperă Belgia (partea 1)

Grand Place, Bruxelles

La Grand Place, sau De Grote Markt în limba olandeză, este înconjurat de brazi frumoase și alte clădiri datând din secolele XIV-XVII.

O parte este dominată de primăria medievală ornamentată, o capodoperă a arhitecturii gotice.

Grand Place a fost numit a Lista Patrimoniului Mondial UNESCO pentru combinația sa remarcabilă de stiluri arhitecturale și artistice.

Pătratul este ocupat cu turiștii și localnicii în orice moment al anului, dar mai ales în august de ani alterne, când centrul este umplut cu unitatea de 75- cu 24 de metri Covorul pentru flori, alcătuită din peste 700 000 de begonii tăiate.

Vezi si: Destinații turistice mai puțin cunoscute din Europa (partea 4)

Descoperă Belgia (partea 1)

Canalele și biserica din Bruges

Bruges a început pe malurile râului Reie și, pe măsură ce creștea, o serie de căi navigabile îi legau de estuarul Zwin și de Marea Nordului.

Astăzi, canalele sunt amintiri frumoase ale istoriei din Bruges, iar croazierele sau plimbările de-a lungul acestora reprezintă unul dintre cele mai populare lucruri de făcut în Belgia.

Puteți descărca o hartă turistică de pe site-ul de turism pentru a explora canalele interioare, unde veți găsi vederi frumoase ale podurilor pitorești și vă veți bucura de grădini ascunse.

Sau vizitați canalele cu barca, pe care le puteți lua de la oricare dintre cele cinci aterizări.

Printre atracțiile cele mai recunoscute din Belgia se numără frumoasa clopotniță și Halle, care domină piața principală din Bruges.

Datând din epoca medievală, această clădire impresionantă a funcționat odată ca principala piață a orașului și a fost minunat păstrată, permițând vizitatorilor un gust real al arhitecturii arhitecturale din Evul Mediu.

Urcarea în trepte a treptelor 366, înclinate și înguste ale clopotniței, este unul dintre lucrurile preferate de făcut în Belgia. Odată ajuns în vârf, priveliștile turnurilor de biserică și ale acoperișurilor cu acoperișuri oferă una dintre cele mai cunoscute panorame ale țării.

sursa: https://ro.theplanetsworld.com