Cele mai bune cărți fantasy (partea 8)

-- 90 -->

Cele mai bune cărți fantasy (partea 8)

BALADA ȘERPILOR ȘI A PĂSĂRILOR CÂNTĂTOARE DE SUZANNE COLLINS

Ca mentor la cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei, tânărul Corolianus Snow visează să câștige competiția pentru a reda casei Snow gloria de altădată.

Speranțele lui se risipesc atunci când află nu doar că s-a ales cu un tribut din districtul 12, cel mai slab dintre toate, ci și că tributul este o fată. Însă Lucy Grey este o tânără enigmatică, specială și mai puternică decât se aștepta el.

Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, prequel al celebrei serii Jocurile foamei, te ajută să înțelegi mai bine trecutul personajului Corolianus Snow și evenimentele care i-au modelat viața.

Totodată, descoperi un personaj feminin care uimește prin puterea de a lupta contra tuturor și care te face să te întrebi cât de departe ai fi dispus să mergi în lupta pentru supraviețuire?

Vezi și: Cele mai bune cărți fantasy (partea 7)

Cele mai bune cărți fantasy (partea 8)

EROII DE JOE ABERCROMBIE

Două națiuni rivale, Uniunea și Nordul, se pregătesc de luptă. Liderul armatei Uniunii conduce un atac împotriva unei trupe de barbari din nord conduși de Dow cel Negru, despre care se spune că a omorât mai mulți oameni decât apriga iarnă.

Mii de oameni se îndreaptă către un cerc de pietre situat în vârful unui deal, care devine spațiul unei bătălii monumentale în lupta pentru control. O luptă intensă, brutală, cu multe întâmplări neprevăzute, care durează trei zile.

Cartea Eroii, parte din universul seriei Prima lege, descrie adevărata față a războiului și o face pe fundalul unei lumi medievale fantastice.

Nu există eroi și nici vreo luptă între bine și rău, ci doar oameni care acționează într-un fel sau altul, mânați de curaj, lașitate sau violență.

sursa: http://www.carturesti.ro