Locuri de vizitat in Cluj-Napoca (partea 3)

-- 90 -->

Locuri de vizitat in Cluj-Napoca (partea 3)

Bastionul Croitorilor

Unul dintre puținele turnuri care au rămas intacte și în zilele noastre este Bastionul Croitorilor din Vechea Cetate a Clujului. Fiecare turn din zid a fost finanțat de o breaslă de tâmplari, zidari și cizmari, așa că trebuie să ajungi aici pentru a-i descoperi istoria.

Muzeul Farmaciei

Aproape de statuia lui Matei Corvin vei vedea și Muzeul de Farmacie. Clădirea în care se află Muzeul este casa familiei Hintz, loc ce a servit drept spațiu pentru prima farmacie din Transilvania.

Aici vei descoperi cum se preparau pe vremuri doctoriile-minune, dar și cum erau ele depozitate și promovate spre vânzare. Mai mult de atât, se spune că aici se află și elixirul dragostei.

Vezi si: Locuri de vizitat in Cluj-Napoca (partea 2)

Locuri de vizitat in Cluj-Napoca (partea 3)

Teatrul Național și Opera Română

Nu ai cum să pleci din Cluj fără să treci pe aici. Porțile ambelor obiective turistice s-au deschis în anul 1919, în urma renașterii spirituale care a urmat – Unirea Transilvaniei cu România în anul 1918.

Atât Teatrul, cât și Opera au fost construite într-un stil baroc-rococo și au o capacitate de 1.000 de locuri cu trei rânduri de logie. Opera dramatică a lui Lucian Blaga s-a jucat în premieră aici.

Sursa: http://www.libertatea.ro