Locuri de vizitat in Cluj-Napoca (partea 1).

-- 90 -->

Locuri de vizitat in Cluj-Napoca (partea 1). Daca te afli în orașul din inima Transilvaniei îți oferim câteva locuri pe care le poți vizita.

Piața Unirii și Biserica Sf. Mihail

Acum cunoscută drept Piața Unirii, în trecut locul a constituit miezul orașului medieval Cluj, grupat în jurul Bisericii Sf. Mihail. Piața are cea mai mare dimensiune din vechile piețe ce se află în centrul și sud-estul Europei, aproximativ 220 m pe 160 m, ulterior s-au format și piețe mai mari.


Aici, în mijlocul pieței se regăsește Biserica Sf. Mihail, dar și Statuia lui Matia Corvin, iar în laturile pieței vei vedea mai multe clădiri celebre precum:

În latura estică se regăsește Palatul Banffy – locul care adăpostește acum Muzeul de Artă; Două clădiri construite în oglindă, de la care pornește strada Iuliu Maniu;

Pe latura sudică se regăsește clădirea fostei primării și a Băncii Naționale; Pe colțul sud-vestic vei vedea clădirea Hotelului Continental, ridicată în anul 1894.

Vezi si: Azi descoperim Tunelul Iubirii

Locuri de vizitat in Cluj-Napoca (partea 1).

Piața Muzeului și Casa Matei Corvin

Poartă această denumire după Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se regăsește în capătul Pieței.

Acum, Piața Muzeului este o frumoasă zonă pietonală, unde vei regăsi o mulțime de localuri fascinante, dar și Biserica Franciscană.

În centru, vei vedea obeliscul Karolina, atracție realizată în amintirea vizitei la Cluj a împăratului Francisc I și soția acestuia, Carolina Augusta.


Casa Matia Corvin sau Casa Mehffy, așa cum mai este cunoscută, este o clădire în stil gotic al secolului XV-lea, acum Universitatea de Arte și Design.

Aici, în această casă, hanul orașului din acea vreme, s-a născut Matia Corvin, 23 februarie 1443, fiul marelui voievod al Transilvaniei, Ioan de Hunedoara.

Parcul Central

Denumit și Parcul Mare, Parcul Central are o vechime de peste 180 de ani și este unul dintre principalele spații verzi din zona centrală a Clujului.

Parcul Central este delimitat de Cluj Arena la vest, Teatrul Maghiar de Stat la est și râul Someșul Mic la nord.

Este obiectivul turistic înscris pe lista monumentelor istorice din Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.

sursa: http://www.libertatea.ro