Pandemia accelereaza si in Romania-Ioana Mihaila doreste acordarea de bonuri de masa celor ce se vaccineaza.

-- 90 -->

Pandemia accelereaza si in Romania-Ioana Mihaila doreste acordarea de bonuri de masa celor ce se vaccineaza.

Specialistii spun ca valul patru al pandemiei a devenit certitudine in Romania iar autoritatile incearca sa stimuleze cetatenii sa se vaccineze.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/valul-patru-al-pandemiei-inchide-europa/

Ioana Mihaila incearca sa stimuleze vaccinarea prin acordarea de tichete de masa insa spune ca masura va fi limitata in timp :

Este clar că, pe lângă ce am făcut până acum, trebuie să facem mai mult de acum înainte și să încercăm și alte căi de a convinge de fapt populația care nu este vaccinată să vină să se vaccineze. Dacă continuăm să facem ce am făcut și până acum e bine, dar nu ne putem aștepta la rezultate spectaculoase de acum înainte.

Motiv pentru care ne uităm să vedem ce a funcționat în momente ca acesta când s-a atins platoul în ceea ce privește dorința de vaccinare, ce s-a făcut în alte părți și să încercăm să implementăm la noi. Ceea ce încercăm să facem este să luăm exemplele de bune practici din alte țări și să încercăm să le implementăm la noi.

Nu cred că este vorba de discriminare, cred că cei care s-au vaccinat până acum au cel mai mare avantaj posibil – faptul că până acum nu au făcut forme severe de boală, chiar dacă avem circulație cu tulpina Delta care este mult mai contagioasă.

Cred că asta e cel mai mare beneficiu pe care l-au avut.Dacă ne trebuie mijloace de a-i convinge pe cei care nu s-au vaccinat, cred că trebuie să le utilizăm pe toate.

Dacă este să vorbim de utilizarea rezonabilă a resurselor, orice cost pe care statul român îl acoperă pentru a vaccina o persoană este mult, mult mai mic decât costul pe care statul l-ar plăti dacă acea persoană se îmbolnăvește și intră în spital sau dacă moare.

Nu cred că viața umană poate fi pusă în balans când vorbim de costuri

Pe de alta parte Guvernul pregateste restrictii pentru nevaccinati :

Unele măsuri vor rămâne valide, cum este purtarea măștii în spațiile închise, așa cum probabil că va rămâne valabilă și lipsa de mască în birouri atunci când este vorba de persoane vaccinate.Când ne gândim la măsuri de prevenție vizăm persoanele nevaccinate și netestate, în spațiile publice închise neesențiale.

Reciteste asta : https://stiriturda.net/electric-castle-incurajeaza-vaccinarea/?swcfpc=1