Dinamica tarilor cu risc epidemiologic raportata de Grupul de Comunicare Strategica.

-- 90 -->

Dinamica tarilor cu risc epidemiologic raportata de Grupul de Comunicare Strategica.

Citeste si asta : https://minadestiri.ro/lista-tarilor-cu-risc-epidemiologic-din-15-iulie/

Noua lista a tarilor cu risc epidemiologic ridicat a intrat in vigiare incepand de ieri ,18 iulie 2021, orele 00.00.

Conform noii liste destinatiile de vacanta din Grecia si Spania implica riscuri la intoarcerea in tara avand in vedere ca Grecia este in zona galbena si Spania in cea rosie.

Conform http://news,ro persoanele care vin din ţări aflate pe lista galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

În cazul celor care vin din state din zona roşie, carantina nu se va aplica doar în cazul celor vaccinaţi. Testul COVID nu scuteşte de intrarea în carantină.

Totodata https://www.stiridecluj.ro/ titreaza ca a fost actualizată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat: în zona roşie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia şi Malaysia, iar în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidentei: Uruguay şi Paraguay; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe şi Libia.

Autoritatile romane avertizeaza :

Urmează să completaţi un chestionar ce va genera declaraţia pe baza căreia puteţi intra în ţară.

Vă rugăm să completaţi formularul din această aplicaţie cu date reale, declaraţia pe proprie răspundere fiind ulterior verificată de autorităţile competente.Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România.

Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.