Premiera la Cluj-Napoca!

Expozitia interactiva „Space in the city” in premiera la Cluj-Napoca

-- 90 -->

Expozitia interactiva „Space in the city” in premiera la Cluj-Napoca, in parcul Industrial Tetarom I din Hoia.

Vezi mai multe AICI sau AICI

Consiliul judetean Cluj

𝗘𝘅𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗮 „𝗦𝗽𝗮𝗰𝗲 𝗶𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗶𝘁𝘆”, 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿𝗮 𝗹𝗮 𝗖𝗹𝘂𝗷-𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮, 𝗶𝗻 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 𝗜𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮𝗹 𝗧𝗲𝘁𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗜 𝗱𝗶𝗻 𝗛𝗼𝗶𝗮
Consiliul Județean Cluj și Tetarom SA, în parteneriat cu Asociația Proexpo și Showtime Productions, lansează, începând cu data de 6 februarie a.c., în incinta Parcului Industrial Tetarom 1 hala H2, expoziția interactivă „Space in the city”, o călătorie unică prin istoria explorării spațiului.
Urmând a fi deschisă publicului pentru o perioadă de aproximativ cinci luni, expoziția reprezintă o experiență unică, creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center. În cadrul acesteia, vizitatorii pot petrece momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a Stației Spațiale Internaționale. De asemenea, cei interesați pot să își testeze abilitățile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA.
În cadrul „Space in the city” vizitatorii de toate vârstele pot să își testeze abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle.
Pentru mai multe detalii referitoare la program, activități și bilete, pot fi accesate site-ul oficial al evenimentului: www.nasaexpo.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/NASAExpoRomania/.

Sursa Consiliul judetean Cluj